WAT IS BOEKGEHEIM?

Maak elke dag werk van lekker lezen!

Het is een manier om op een andere manier met lezen bezig te zijn. Niet alleen door een boek te lezen, maar door er naar te kijken, te luisteren, er iets van te maken en van te leren.

ZO DOE JE DAT:

* kijk naar interviews met auteurs of illustratoren,

* luister naar voorlees-fragmenten, gelezen door de auteurs van die boeken,

* leer hoe je de illustraties uit boeken zelf kunt maken,

* lees tips en ideeën  om creatief aan de slag te gaan,

* teken, fotografeer, film of acteer.

Lees een boek uit de boekenkast of bieb. Verzamel op internet wat er te vinden is over dit boek. Schrijf een vervolg op een verhaal of maak er een tekening bij. Werk aan een mooie presentatie of boekverslag. Bedenk een passende animatie bij een verhaal. Maak een filmpje. Geef je mening over het boek en maak een dossier.

BOEKGEHEIM helpt je om een boekverslag of presentatie te maken. Volg het stappenplan, geef antwoord op de vragen in de app en maak foto’s. Om te laten zien dat je het boek hebt gelezen of er voor aan het werk was. Soms wil je tekenen op papier of vind je lekker schrijven met pen gewoon leuker. Maak daar foto’s van en plaats ze in het dossier. Sla daarna het dossier op. BOEKGEHEIM maakt er een presentatie van, die je zo in de klas kunt laten zien.

Iedereen kan meedoen in BOEKGEHEIM. Je ouders, familie, je klasgenoten en je vrienden. Zij kunnen vertellen over of voorlezen uit hun lievelingsboek. Samen nieuwe of juist oude boeken ontdekken. Je kunt samen met ze lezen in hetzelfde boek. Lees een stukje voor en vertel wat er zo leuk is aan het boek.

Zodat iedereen jouw boek ook wil lezen.

BOEKGEHEIM is gemaakt voor leerlingen in het Primair en het Voortgezet Onderwijs. De app is ook thuis te gebruiken. Deel wat je leest met iedereen! Met de app kun je er dag en nacht mee aan de slag.