VEELGESTELDE VRAGEN OVER BOEKGEHEIM

door kinderen:

Waarom werken kinderen met BOEKGEHEIM?

Elke dag telt veel momenten voor zelf lezen. Maar lezen is leuker met meer dan alleen een boek voor je neus. Pak je tablet er bij. Je leert hoe een schrijver een verhaal bedenkt en hoe een illustrator zijn tekeningen maakt. Je leest stukken uit boeken soms digitaal en je kijkt soms filmpjes of luistert naar verhalen bij boeken. Je maakt van elk boek een dossier. Dit kan je gebruiken voor je boekbespreking.

Kan ik BOEKGEHEIM ook gebruiken op een digibord?

Als de tablets op jouw school zijn verbonden met het internet via WiFi, kunt u, via bijvoorbeeld Apple TV, BOEKGEHEIM gebruiken om jouw boekbespreking of presentatie op het bord te laten zien. 

door leerkrachten:  

Werkt BOEKGEHEIM op elke computer of tablet?

BOEKGEHEIM is bedoeld voor gebruik op een tablet of iPad. Het werkt ook op laptops en vaste computers, maar daar is het niet voor bedoeld. Op deze apparaten worden de eigenschappen van deze app niet volledig gebruikt. Daarbij komt dat de leerlingen dan veel minder tijd aan BOEKGEHEIM besteden.

Wordt een proeflicentie vanzelf omgezet naar een schoollicentie?

Een proeflicentie is geldig voor een periode van een maand. Aan het eind van dit periode krijg je bericht dat de licentie verloopt. Als je van BOEKGEHEIM gebruik wilt blijven maken geef je dat door aan ons. Dan wordt de proeflicentie omgezet naar een definitieve licentie.

Betaalt elke school evenveel voor een schoollicentie?

De licentiekosten worden gebaseerd op het aantal lezende leerlingen op jouw school. Je betaalt een vast bedrag per leerling per schooljaar.

Hoe helpt BOEKGEHEIM mij mijn leesonderwijs af te stemmen op de behoefte van mijn leerlingen?

BOEKGEHEIM biedt inhoud en mogelijkheden om alle leesmomenten op een dag zinvol te benutten. De leerlingen kunnen zelfstandig met verwerkingen uit BOEKGEHEIM aan de slag of samenwerken met andere leerlingen aan creatieve verwerkingen, zoals het bedenken van een toneelstuk of het maken van een film. 

door ouders:

Hoe weten de kinderen welke boeken ze moeten kiezen?

De kinderen zien elke dag een selectie van leesboeken uit de collectie, met daarin korte info over dikte, leesniveau en een samenvatting van de inhoud en waardering van andere kinderen. Zij kunnen lezen dossiers van klasgenoten inzien en beoordelen of een boek geschikt is. 

Kan ik de leesontwikkeling van mijn kind volgen?

Als ouders / verzorgers van jouw kinderen heb je via de QR-code van jouw kind toegang tot BOEKGEHEIM. Je ziet welke boeken jouw kind heeft gelezen, wanneer het voor het laatst aan een nieuw boek is begonnen en welke activiteiten er zijn uitgevoerd. Uiteraard kun je samen met jouw kind (-en) werken aan opdrachten in BOEKGEHEIM en ook beschrijvingen van door jou zelf gelezen kinderboeken.