WAAROM KIES JE BOEKGEHEIM?

Soms lees je omdat het moet. Misschien heb je daarbij behoefte aan hulp. Als je een boek leest, helpt BOEKGEHEIM je met een boekverslag of boekbespreking. 

Soms lees je gewoon omdat je er zin in hebt. Laat iedereen weten dat je een boek leuk vindt! Ontwerp een eigen omslag of maak een prachtige tekening. Test je kennis van boeken, doe een leestest of speel een spel! Wil je meer weten over de auteur of illustrator? Is er misschien een spel app bij te vinden? Ben je benieuwd of er ook een film is van het boek?

Je komt het te weten in BOEKGEHEIM.

BOEKGEHEIM haalt meer uit een boek dan alleen een leuke, mooie of spannende verhaal.

EEN LEESDOSSIER BESTAAT UIT TWEE DELEN:

1. het digitale dossier

2. een papieren dossier

Het digitale dossier vormt de kern van BOEKGEHEIM . Maak vragen over de inhoud van het boek. Zoek Informatie over  de makers van een boek. Je  voert opdrachten uit en maakt daar foto’s van filmpjes van. Die worden toegevoegd aan het digitale dossier. Creatieve verwerkingen zoals het uitspelen van een scene uit een boek kunnen direct op foto of film worden vastgelegd in het digitale dossier.

Het papieren dossier is jouw schrift waarin je de creatieve opdrachten maakt. Niet elke leerling kan digitaal creatief uit de voeten. Bijvoorbeeld: Teken een nieuwe omslag of eigen illustratie op papier en zet die op de foto voor het digitale dossier.

De meeste opdrachten van activiteiten zijn zowel geschikt voor uitwerking op papier of digitaal.