BOEKGEHEIM STIMULEERT PLEZIER IN LEZEN

Op de basisschool lees je elke dag. Niet alleen in lesboeken. Maar je leest ook lees-, prenten- of informatieboeken. In alle jaren op de basisschool lees je misschien wel 50 boeken. Je zal ze niet allemaal onthouden of je herinneren.

Daar zorgt BOEKGEHEIM wel voor. Van elk boek dat je leest maak je een zogenaamd leesdossier. Dan weet je welke boeken je hebt gelezen, leer je meer over de auteur en laat je zien wat je nog meer hebt gedaan dan lezen in dat boek.

In de app van BOEKGEHEIM vind je regelmatig filmpjes bij de boeken uit de bibliotheek van jouw school. Bijvoorbeeld van de auteur of van een illustrator, die laat zien hoe je de hoofdpersoon in het boek zelf kunt tekenen.

Vind je het leuk om zelf verhalen te schrijven. Ook dat kan! Zet alles op papier. Maak er dan een foto van en zet die in het dossier van een boek in BOEKGEHEIM.

In de app van BOEKGEHEIM werk je,  bijvoorbeeld bij lessen over lezen, aan verwerking van opdrachten bij boeken tijdens de Kinderboekenweek. Na een bezoek aan de bibliotheek is het een handig hulpmiddel om er een verslag van te maken.

In de klas kunnen alle kinderen in de groep op hetzelfde moment in BOEKGEHEIM werken, spelen of oefenen. Soms mogen kinderen op hun eigen iPad of tablet op een zelf gekozen moment zelfstandig met de app aan de slag.

Elk dossier is zo gemaakt dat je het direct op het digibord kunt gebruiken. Je hoeft dus geen Powerpoint-presentatie meer te maken. Dat scheelt tijd! Als je tijd wilt besparen bij het maken van een boekbespreking of boekverslag kies je voor BOEKGEHEIM.

Met een QR code van BOEKGEHEIM kan je ook thuis verder gaan met de voorbereiding van jouw boekbespreking.