BOEKGEHEIM IS DE APP DIE LEZEN LEUKER MAAKT!

Kan dat in het Voortgezet Onderwijs? Wij denken dat het kan.

Lezen voor de lijst wordt simpel, omdat je in BOEKGEHEIM zelf geen lijst meer hoeft bij te houden of titels moet opzoeken of te ontdekken dat je een boek eerder hebt gelezen.

Het maken van een boekverslag wordt een kwestie van tijd besparen, want je hoeft geen Powerpoint of andere presentatie te maken. De app werkt op dit moment met 1 sjabloon voor elk boek. Het materiaal waarmee jij het dossier vult bepaalt hoe het er uitziet.

Laat zien hoe creatief je bent, door het tekenen van eigen boekomslagen, het maken illustraties bij een verhaal.  Maak een filmpje, zoals een stop-motion reeks, bij een scene uit een boek. Voeg daarom foto’s en filmpjes toe aan je verhaal. 

Schrijf aan de hand van vragen in BOEKGEHEIM een boekverslag. Bewaar het dossier en gebruik het voor een presentatie op een digibord, een tablet, iPad of je telefoon.

Je hebt Google niet nodig om informatie over die ene auteur te vinden. Met de zoekfunctie in BOEKGEHEIM kom je zelfs in de app op websites die zijn geselecteerd op je leesniveau en leeftijd of leerjaar. 

Bepaal zelf met wie je de door jou gemaakte dossiers deelt. Elk dossier krijgt een QR code waarmee je anderen toegang tot je dossiers kunt geven. Dit is ook handig als je samen aan een verslag werkt.

Zo maak je indruk op je docenten en vrienden!