Zo krijg je eenvoudig toegang tot BOEKGEHEIM!

Steeds meer scholen maken gebruik van BOEKGEHEIM! Elke school gebruikt andere platforms, devices en programma’s en elk platform, device of programma heeft zijn eigen manier van inloggen. Om zo goed mogelijk bereikbaar te zijn voor alle gebruikers maakt BOEKGEHEIM de keuze voor 4 mogelijkheden om in te loggen in de app.

Dit maakt BOEKGEHEIM nog beter! 

We zetten ze hier voor je op een  rij:

1. QR code

Wij kiezen voor veiligheid en gebruiksgemak. Voor leerlingen hanteren wij een QR code. Veilig, want anoniem en eenvoudig te hanteren. Met de in BOEKGEHEIM ingebouwde QR scanner. Elke leerling kan zijn eigen kaartje met code bewaren en de leerkracht heeft van alle codes een overzicht op de beheerpagina van de app.

2. Pincode

Als een device geen camera of cameratoegang heeft, maken leerlingen gebruik van de pincode. De leerkracht heeft op de beheerpagina van BOEKGEHEIM een overzicht van pincodes voor alle leerlingen. Een pincode bestaat uit 6 tekens, een combinatie van letters en cijfers. Met het oog op veiligheid is een code maar 24 uur geldig.

3. E-mail en wachtwoord

De volgende inlegmogelijkheid is inloggen via een e-mailadres en wachtwoord. Sommige platforms kennen de scholen en leerlingen een e-mailadres toe. Dit e-mailadres is dan ook te gebruiken om in te loggen in BOEKGEHEIM. De ict beheerder of leerkracht kent dan aan elke leerling een wachtwoord toe. De school is verantwoordelijk voor het beheer hiervan.

4. Single Sign On

BOEKGEHEIM is met de diverse aanbieders van onderwijsplatforms, zoals Cool, Basispoort en Momento in gesprek om leerlingen van scholen die met deze platforms werken direct toegang te verlenen tot BOEKGEHEIM, via een zogenaamde Single Sign On. De leerling klikt op de tegel of het icoon van de app en krijgt direct toegang tot de eigen homepage in de app. Scholen die werken met SOMtoday maken hiervan al gebruik.